Güneşdoğdu, MustafaŞekeroğl, Ahmet2024-11-072024-11-0720202148-127Xhttps://doi.org/10.24925/turjaf.v8isp1.197-202.4095https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/412987https://hdl.handle.net/11480/12333Bal Arısı(Apis mellifera L.) yetiştiriciliğinde temel kural kaliteli ana arılar ile çalışmaktır. Bal arısı kolonileri, her biri tek bir kraliçe arı tarafından yönetilen sosyal bir topluluktur. Kraliçe arı normal şartlar altında kolonide yumurta üreten tek dişidir ve koloninin devamlılığı için kaliteli ve sağlıklı kraliçe önem arz etmektedir. Ana arıda kaliteyi, damızlık koloni, transfer edilen larva yaşı, transfer ortamı, mevsim, yüksük çıkış ağırlığı, sperm deposu büyüklüğü, başlatıcı ve bitirici koloninin özellikleri gibi birçok çeşitli faktör etkilemektedir. Bu makalede, kaliteli bir ana arı yetiştirmede dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde durulmuştur.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessGenetik ve KalıtımVeterinerlikEntomolojiKraliçe (Ana) Arı Kalitesini Etkileyen FaktörlerArticle8SP119720210.24925/turjaf.v8isp1.197-202.4095412987