Ünal, Bengü Türkyılmazİşlek, CemilEzer, TülayDüzelten, Zeynep2024-11-072024-11-0720172149-59202458-8474https://doi.org/10.26672/anatolianbryology.331870https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/316249https://hdl.handle.net/11480/12488Bu çalışmada, Cinclidotus pachylomoides Bizot’in iki farklı çözücüdeki (distile su ve etanol) değişikkonsantrasyondaki ekstraklarının (0, 25 ve 50 mg. mL?¹) Capsicum annuum L. ve Zea mays L. kültür bitkileriüzerine allelopatik etkisi araştırılmıştır. Biber ve mısır bitkilerinde kök-gövde boy, yaş ve kuru ağırlıklarınınbelirlenmesinin yanı sıra homojen olarak alınan ikincil taze yapraklarından bağıl su içerikleri, fotosentetikpigment miktarları, toplam fenolik miktarları, prolin miktarları, toplam protein miktarları ve antioksidan enzim(SOD, CAT) aktiviteleri incelenmiştir. Sonuç olarak, C. pachylomoides’in biber ve mısır bitkileri üzerindeallelopatik etkiye sahip olduğu saptanmıştır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBiyolojiCinclidotus pachylomoides (Bryophyta)’in Biber ve Mısır Bitkileri Üzerine Allelopatik EtkileriArticle32586710.26672/anatolianbryology.331870316249