Birol ÖzkalpYusuf Durak2019-08-012019-08-0119981300-0152https://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpRMk1UWTI=https://hdl.handle.net/11480/2038Bu çalısmada, 140 küflü peynir örnegi küf florası yönünden arastırılmıstır. Küflü peynir örneklerinden Penicillium ve aspergillus cinslerine ait 9 küf türü izole edilmistir. Izolatların % 87.16'sını Penicillium, % 12.84'ünü ise Aspergillus cinsi türler teskil etmistir. P.roqueforti tüm örneklerde dominant tür olarak belirlenmistir.In this study, 140 moldy cheese samples were investigated in view of mold flora. 9 microfungi species which belong to Penicillium and Aspergillus genera were isolated from moldy cheese samples. 87.16% of isolates were Penicillium and 12.84% were Aspergillus species. P. roqueforti were determined as dominant species in all samples.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBiyolojiKonya ve civarı küflü peynirlerinde küf florasının araştırılmasıInvestigation of mold flora in moldy cheeses of Konya and its vicinityArticle22334134624616