Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Çapoğlu, Ömer Faruk" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Farklı depo tiplerinin patates (Solanum tuberosum L.) yumrusunun bazı fizyolojik ve biyokimyasal özellikleri üzerine etkileri
    (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020) Çapoğlu, Ömer Faruk; Özden, Mustafa
    Hasat edilen patates (Solanum tuberosum L.) yumrularının kalitesi ve depolama süresi, depo içi koşullar tarafından belirlenmektedir. Bu çalışmada, farklı depoların (Modern, Tüf, Basit) farklı patates çeşitlerinde (Agria, Madeleine, Lady Olympia) oluşturduğu bazı fizyolojik ve biyokimyasal değişimleri saptamak amacıyla yürütülmüştür. Çalışmanın 0., 30., 60., 90. ve 120. günlerinde alınan örnekler üzerinde kuru madde miktarı (%), ağırlık kaybı (%), özgül ağırlık, suda çözünebilir kuru madde (SÇKM, %), titre edilebilir asitlik (TA, %), pH, et ve kabuk rengi (L*, a*, b*), cips ve parmak patates rengi (L*), elektriksel kondüktivite (EC, %), malondialdehit miktarı (MDA, µmol/g), toplam fenolik madde içeriği (TPİ, mgGAE/100 g), antioksidan kapasite (IC50) ve nişasta miktarı (%) ölçülmüştür. Araştırma sonuçlarına göre, depolama süresince yumruların TA, EC ve MDA içeriği artarken, kuru madde miktarı, pH, kabuk ve et rengi değerleri, cips ve parmak patates L*değeri, TPİ ve toplam antioksidan kapasite değerleri azalmıştır. Modern depoda nişasta miktarı ve ağırlık kaybı değişkenlik göstermezken, tüf ve basit depolarda azalmıştır. SÇKM, modern depoda azalış gösterirken, tüf ve basit depolarda artış göstermiştir. Araştırma sonunda, tüf depolarda, uygun depo içi atmosferik koşullarının yemeklik ve tohumluk patates çeşitlerinin ekonomik olarak depolanabileceği sonucuna varılmıştır.

| Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Merkez Yerleşke Bor Yolu 51240, Niğde, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim