Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Çolak, Emel" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Bazı pleurokarpik karayosunlarının antimikrobiyal aktivitelerinin incelenmesi
    (Niğde Üniversitesi, 2010) Çolak, Emel; Kara, Recep
    Bu çalışmada , Platyhypnidium riparioides (Hedw.) Dixon, Leucodon sciuroides (Hedw.) Schwägr. , Hypnum cupressiforme Hedw., Homalothecium sericeum (Hedw.) Br.Eur., ve Anomodon viticulosus (Hedw.) Hook &Taylor. türlerinin antimikrobiyal etkisi araştırılmıştır. Araştırmada dört farklı çözücü (etil alkol, metil alkol, kloroform, aseton) kullanılarak özütler elde edilmiş ve bu özütlerin Staphylococcus aureus Koag (+), Bacillus subtilis RSKK 244, B. cereus 863, Esherichia coli ATCC 35218, Salmonella sp., Pseudomonas aeroginosa ATCC 27853 referans bakterileri ile Candida albicans ATCC 16231, Saccharomyces cerevisiae ATCC referans mayaları üzerindeki inhibisyon etkileri disk difüzyon yöntemi kullanılarak belirlenmiş, elde edilen bu sonuçlar standart antibiyotiklerle mukayese edilmiştir. Ayrıca, antimikrobiyal etkisi 8mm'lik zon çapından yüksek olan ekstrakların Minimum İnhibisyon Konsantrasyonu (MİK) çalışılmıştır. Çalışmada sonuç olarak en yüksek inhibisyon zon 11mm'lik zon çapı ile Anomodon viticulosus karayosunu türünün aseton özütünde S.cerevisiae ATCC referans mayasına karşı görülürken, en düşük inhibisyon zonu Platyhypnidium riparioides örneğinin etil alkol özütünde 6,3mm'lik zon çapı ile S.cerevisiae ATCC referans mayasına karşı tespit edilmiştir. MİK çalışmasında en yüksek konsantrasyon 14% ile tespit edilirken en düşük konsantrasyon 7% ile tespit edilmiştir.Anahtar sözcükler : Karayosunu, Pleurokarp, Antimikrobiyal etki. MİK

| Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Merkez Yerleşke Bor Yolu 51240, Niğde, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim