Yazar "Öztürk, Muhittin" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Bazı metal ve boya iyonları katkılı hidrojellerin dielektrik özelliklerinin incelenmesi(Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018) Öztürk, Muhittin; Yalçın, OrhanBu tez çalı?masında, radikalik katılım polimerizasyon tekniği ile opto-elektronik cihazlarda akıllı sentetik devreler için rodamin-B, safranin, kristal mor, mala?it ye?il oksalat ve metal iyonları (Ag+1, Mn+2, Ni+2, Co+2, Cr+3) yüklü hidrojeller sentezlendi. Farklı boya ve metal iyonları katkılı hidrojellerin morfolojik karakterizasyonları taramalı elektron mikroskobu ve optik mikroskobu kullanılarak yapıldı. Boya ve metal iyonları katkılı hidrojellerin dielektrik özellikleri geni? bir frekans aralığında ve oda sıcaklığında empedans spektroskopisi ile detaylıca incelendi. Ayrıca elektrik modül tabanlı Cole-Cole diyagramları ve bunların Smith-Chart’ a uyarlanmı? halleri, Brown hareketi, iyonik iletim, viskoelastik davranı?lar, konsantrasyona bağlı dalgalanma özelliği ve toplam polarizasyon etkiler farklı boya ve metal iyonları katkılı hidrojellerde gözlendi. Gözlenen devre ve viskoelastik sistemdeki Brownian hareketinin boya iyonları ve hidrojeller arasındaki etkile?imlerden, boya molekülleri ve oksijen grupları arasındaki Coulomb etkile?iminden ve kompozit hidrojel kanallarındaki iyon göçünden kaynaklandığı belirlendi. Boya ve metal iyonları katkılı hidrojellerin potansiyel uygulamaları opto-elektronik, biyosensörler, mikrobiyal yakıt hücreleri, süper kapasitörler, ilaç dağıtım, doku rejenerasyonu ve hibrid tip organlar olarak sunuldu.Öğe Determination of Quality in Homemade Vinegars by Spectroscopy and Rheology Methods(2021) Öztürk, MuhittinThis study focused on the determination of quality characteristics of homemade organic vinegars (apple, red hawthorn and yellow hawthorn) which were produced with double fermentation (ethyl alcohol and acetic acid fermentation) method by spectroscopy (UV/Fourier transform infrared) and rheology technique. These absorbance peak values are associated with organic acids and phenolic compounds were determined as an important parameter in the quality evaluation of vinegars. It was determined that the flow curves of all vinegars are compatible with the non-Newtonian flow, which is the behaviour of thickening (dilatant) fluids. From the obtained results, it was thought that the antioxidant and anti-bacterial effect of yellow hawthorn vinegar would be higher due to its higher acetic acid and phenolic compound content compared to the others.