Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Şener, Selin" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Williopsis saturnus mayası kullanılarak üzüm suyundan doğal aromalı gazlı içecek üretimi
    (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019) Şener, Selin; Tangüler, Hasan
    Bu çalışmada, Williopsis (W.) saturnus mayası kullanılarak üzüm şırasından fermantasyon yoluyla doğal aromalı gazlı içecek üretimi ele alınmıştır. Araştırmada 3 farklı konsantrasyonda aşılama yapılan maya suşunun ve farklı fermantasyon sürelerinin (10-15 gün) üzüm suyundan doğal aromalı içecek üretimi üzerine etkisi araştırılmış ve elde edilen doğal aromalı içeceklere 2 g/L oranında CO? gazı ilavesi yapılmıştır. Denemeler sırasında ortamda bulunan W. saturnus mayasının sayımları yapılmış ve başlangıçta tüm denemelerde maya miktarında artış gözlemlenmiştir. Aroma üzerinde önemli etkisi bulunan esterlerden izoamil asetat, fenil asetat ve propil asetat miktarlarında fermantasyon ile önemli artışlar meydana gelmiştir. Gerçekleştirilen aroma analizleri ve duyusal analiz sonuçlarına göre, 3 farklı konsantrasyonda ve 2 farklı fermantasyon süresi sonunda 1x107 hücre/mL ve 1x106 hücre/mL maya aşılanan ve 15 gün fermente edilen örnekler daha çok beğenilmiştir. En uygun her iki örnek için yeniden deneme kurulmuş ve doğal aromalı içecekler elde edilmiştir. Bu içecekler piyasada satılan aromalı içecek ile duyusal teste tabii tutulmuş, duyusal test sonucunda panelistler tarafından en beğenilen örnek 1x107 hücre/mL maya aşılaması yapılan ve 15 gün fermente edilen f15 örneği olmuştur.

| Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Merkez Yerleşke Bor Yolu 51240, Niğde, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim