Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Aydinlik Z." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Determination of phenolic compound contents in traditionally producted grape Pekmez samples
    (Chemical Publishing Co., 2016) Aydinlik Z.; Battaloglu R.
    The aim of this study was to determine the phenolic compound in grape pekmez samples. This study was conducted in Nigde city (Turkey). About 50 samples were collected from Nigde city. Grape pekmez samples were collected from city center, town centers, towns and villages. pH values, hydroxymethylfurfural (HMF) concentration, total phenolic compound concentration and phenolic compound concentration were determined in these samples. pH values: 5.32 ± 0.23 were found to be the average result of the research. As a result of studies for the purpose of quantifying the HMF concentration was 35.64 ± 10.45 mg/kg. Total phenolic compound of samples were determined as 3359.25 ± 72.56. HPLC analysis of phenolic compounds was carried out in gape pekmez samples. Gallic acid, catechin, caffeic acid, epicatechin, p-coumaric acid and ferulic acid were found in pekmez samples with concentrations; 47.94 ± 2.58, 148.69 ± 11.17, 20.7 ± 2.08, 101.25 ± 5.8, 12.24 ± 1.65 and 18.26 ± 2.58 mg/kg respectively. pH values and HMF concentration was found in accordance with the Turkish Food Codex. Total phenolic content of phenolic compounds with other studies shows similar results.

| Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Merkez Yerleşke Bor Yolu 51240, Niğde, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim