Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Caglar, Sumeyye" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    In vitro glycemic index, acrylamide content, and some physicochemical and sensorial properties of special dried bread (Peksimet) enriched with einkorn wheat (Tiriticum monococcum L.) flour
    (Springer India, 2024) Yuksel, Ferhat; Caglar, Sumeyye
    In the present study, einkorn wheat flour (Tiriticum monococcum L.) was incorporated into a special dried bread (peksimet) formulation produced from sourdough breads at different concentrations (0-10-20-30-40 and 50 g 100 g(-1)) and some physicochemical and nutritional (total dietary fiber, resistant starch, glycemic index, acrylamide content) characteristics and sensory properties of the samples were investigated. The total dietary fiber content of the bread samples ranged from 3.00 to 6.17 g 100 g(-1). The highest acrylamide content (247.54 mu g/kg) was obtained using an einkorn flour level of 40 g 100 g(-1). Einkorn wheat flour resulted in a significant decrease (from 94.61 to 89.23) in the glycemic index level of the bread samples (p < 0.05). Bread enriched with einkorn wheat flour (50.0 g 100 g(-1)) received the highest overall acceptability score. In conclusion, einkorn wheat flour could be used in a special dried bread formulation to enhance its nutritional quality.

| Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Merkez Yerleşke Bor Yolu 51240, Niğde, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim