Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Kour, Jasmeet" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Natural antioxidants from agro-industrial by-products and applications in foods
    (Elsevier, 2024) Ucak, Ilknur; Kour, Jasmeet; Smaoui, Slim; Elsheikh, Wadah; Esatbeyoglu, Tuba; Hassoun, Abdo
    With about one-third of foods produced around the globe is wasted and never consumed, the issue of food waste and loss continues to be one of the major challenges to food sustainability and food security. This chapter will first look at recent literature on various natural antioxidants that can be extracted from agro-industrial by-products, such as fruits and vegetable by-products (skin, peels, pomace, seeds, husk, etc.), grains and oilseeds by-products (bran, press cakes, meal, etc.), and dairy, meat, and poultry by-products (whey, skin, viscera, etc.). Then, traditional and emerging techniques used to recover these natural antioxidants from agro-industrial waste and by-products will be discussed, and examples of their applications in various food categories will be presented. Finally, limitations, future prospects, and conclusions will be described. © 2024 Elsevier Inc. All rights reserved.

| Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Merkez Yerleşke Bor Yolu 51240, Niğde, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim