Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Ozkan, C. O." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Potential Nutritive Value of Honey Locust (Gleditsia triacanthos) Pods from Different Growing Sites for Ruminants
    (TARBIAT MODARES UNIV, 2012) Kamalak, A.; Guven, I.; Kaplan, M.; Boga, M.; Atalay, A. I.; Ozkan, C. O.
    The nutritive values of honey locust pods obtained from different growing sites were evaluated by chemical composition and in vitro gas production techniques. Growing site was found to have a significant (P< 0.001) effect on the chemical composition. The CP contents of honey locust pods ranged from 67.2 to 119.9 g kg(-1) DM. Water soluble carbohydrate (WSC) ranged from 122.3 to 152.2 g kg(-1) DM. Neutral detergent fibre (NDF) and acid detergent fibre (ADF) contents varied with growing site in the range of 299.6 to 414.3 and 195.3 to 262.9 g kg-1 DM, respectively. Condensed tannin (CT) contents ranged from 27.8 to 148.2 g kg(-1) DM. Polyethylene glycol (PEG) addition significantly (P< 0.001) increased gas production and some estimated parameters of honey locust pods obtained from different growing sites. However, honey locust pods obtained from different growing sites showed variable responses to PEG treatment. There were also significant (P< 0.001) differences among growing sites in terms of gas production and estimated parameters. Organic matter digestibility (OMD) and metabolizable energy (ME) contents of honey locust pods obtained from different growing sites without PEG supplementation ranged from 58.81 to 65.86% and 8.85 to 9.92 MJ kg(-1) DM respectively. The improvement in gas production, the OMD and ME with PEG emphasized the negative effect of tannins on digestibility. The increase (%) in the estimated OMD and ME contents ranged from 6.30 to 15.81% and 5.61 to 14.94%, respectively.

| Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Merkez Yerleşke Bor Yolu 51240, Niğde, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim