Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yasar, Kurban" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Effects of Apricot Fibre on the Physicochemical Characteristics, the Sensory Properties and Bacterial Viability of Nonfat Probiotic Yoghurts
    (MDPI, 2019) Karaca, Oya Berkay; Guzeler, Nuray; Tanguler, Hasan; Yasar, Kurban; Akin, Mutlu Buket
    In this study, the physical, chemical, rheological, and microbiological characteristics and the sensory properties of nonfat probiotic yoghurt produced at two different concentrations of apricot fibre (1% and 2%, w/v) and three different types of probiotic culture (Lactobacillus (L.) acidophilus LA-5, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 (Bifidobacterium BB-12), and their mixtures) were investigated. As the fibre content increased, the rheological, structural, and sensory properties of probiotic yoghurt were negatively affected, while counts of L. delbrueckii subsp. bulgaricus, L. acidophilus LA-5, and Bifidobacterium BB-12 increased. When all the results were evaluated, the best results were obtained by using L. acidophilus LA-5 as probiotic culture and adding 1% (w/v) apricot fibre.

| Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Merkez Yerleşke Bor Yolu 51240, Niğde, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim