Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Şentürk, Yunus Emre" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Effect of Production System and Age on Egg Quality Parameters: A Case of Niğde Province Çamardı District, Turkey
    (2021) Yurtseven, Emine Polat; Şekeroğlu, Ahmet; Tainika, Brian; Duman, Mustafa; Şentürk, Yunus Emre
    This study compared egg quality parameters in layers under free-range system with prefabricatedpens and backyard while emphasizing hen age. A total of 300 eggs collected from prefabricatedpens and backyard farming families in the Çamardı District of Niğde Province were used as studymaterials. The assessed external and internal egg quality characteristics included egg weight, shapeindex, shell thickness, shell breaking strength, albumen index, Haugh unit, yolk index, and yolkcolour. The effect of production system on albumen index, Haugh unit, and yolk colour score wasfound statistically significant. There was a significant effect of age on shape index, shell thickness,shell breaking strength, albumen index, Haugh Unit, yolk index, and yolk colour score. The effectof interaction between age and production system was statistically significant for shape index, shellthickness, yolk index, Haugh Unit, and yolk colour score. It was determined that the egg`s meat andblood spots percentages from the free-range and backyard systems were 10.6% and 15.3%,respectively. It was concluded that while eggs produced from free-range system are superior interms of egg weight, shape index, and Haugh unit those obtained from backyard hens are higher ineggshell thickness, eggshell breaking strength, and egg yolk colour.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    The effect of cage direction (wall side – inner side), cage tier and laying age on egg quality characteristic of layer hybrids in enriched cages
    (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022) Şentürk, Yunus Emre; Şekeroğlu, Ahmet
    Bu çalışma zenginleştrilmiş kafes sisteminde, kafes yönü (duvar – iç), kafes katı ve yumurtlama yaşının, yumurtacı hibritte yumurta kalitesi üzerine etkilerini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezınde yetiştirilen Lohman LSL yumurtacı hibridlerden elde edilen 720 adet yumurta kullanılmıştır. Araştırma sonucunda; kafes yönün ak indeksine, Haugh unit'e ve sarı indeksine; yumurtlama yaşının yumurta ağırlığı, şekil indeksi, kırılma mukavemeti, kabuk kalınlığı, ak indeksi, Haugh unit ile sarı rengi skoru ve sarı indeksi skoru üzerine etkisi istatistiksel olarak önemli bulunmuştur. Kafes katının ise yumurta kalitesine anlamlı derecede etkisi gözlemlenmemiştir. Ayrıca birçok kalite kriteri açısından kafes yönü, kafes katı ve yumurtlama yaşı arasındaki interaksiyonlar önemli bulunmuştur.

| Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Merkez Yerleşke Bor Yolu 51240, Niğde, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim