Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Mert, Behiç" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Nano-Selüloz Yağ Asidi Esterlerinin Sentezlenmesi ve Karakterizasyonu, Model Emülsiyonlarda ve Sıvı Margarin Üretiminde Kullanılması
    (2022) Erinç, Hakan; Özbey, Ayşe; Mert, Behiç; Erinç, Özlem
    Sunulan bu projede nispeten kısa ve ince lifler içeren bitkisel kaynaklardan (buğday kepeği, mısır koçanı ve ayçiçek tablası) mikro-akışkan tekniği kullanılarak nano lifler elde edilmiş ve sonrasında farklı zincir uzunluklarına sahip yağ asitleri ile farklı derecelerde esterleştirilmiştir. Bu sayede, farklı kaynaklardan farklı oranlarda hidrofilik ve lipofilik gruplara sahip nanoselüloz-yağ asidi esterleri elde edilmiştir. Oluşturulan selüloz-yağ asidi esterleri model emülsiyonlarda ve sıvı margarin üretiminde kullanılmıştır. Projenin ilk aşamasında bitkisel kaynaklardan (buğday kepeği, mısır koçanı ve ayçiçek tablası) elde edilen selüloz içeriği yüksek ham maddeler NaOH ile muamele edildikten sonra koloit değirmenden ve mikro-akışkanlaştırıcıdan geçirilerek nanoselüloz lifleri elde edilmiştir. Daha sonra bu lifler 6,12 ve 18 C?lu yağ asitleri ile farklı oranlarda esterleştirilerek nanoselüloz-yağ asidi esterleri üretilmiştir. Elde edilen nanoselüloz-yağ asidi esterleri öncelikle model yağ-su emülsiyonlarında farklı oranlarda kullanılarak emülsiyon oluşturma kabiliyetleri belirlendikten sonra karakterize edilmiş ve uygun özelliklere sahip olan örnekler sıvı margarin üretiminde emülgatör olarak kullanılmıştır. Çalışmalar sonucunda farklı kaynaklardan elde edilen selüloz içeriği yüksek nanolifler farklı yağ asitleri ile farklı derecelerde esterleştirilmesinin optimizasyonu sağlanmış ve böylece farklı emülsiyon tiplerine uygun farklı nanolif-yağ asidi esterlerinin üretimi gerçekleştirilmiştir.

| Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Merkez Yerleşke Bor Yolu 51240, Niğde, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim