Yazar "Toplu, Ahmet" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe (BiPb)SrCaCuO süperiletkeninin gerçek sertlik değerinin farklı modellerle hesaplanması(Niğde Üniversitesi, 2010) Toplu, Ahmet; Karaca, İbrahimSıvı yöntem ile üretilmiş (BiPb)SrCaCuO süperiletkeninin mikrosertlik davranışı dinamik mikroiz tekniği ile araştırıldı. (BiPb)SrCaCuO numunelerinin iz yük-yer değiştirme eğrileri 200 ile 1800 mN aralığında farklı yük pik yük seviyeleri için çizildi. Yükleme-boşaltma eğrilerinden hesaplanan mikrosertlik değerleri pik yüküne bağlılık gösterdi; İz Boyutu Etkisi(İBE). İz boyut etkisi, Meyer kanunu, Hays-Kendal yaklaşımı, Orantılı Numune Direnç (OND) Modeli, ve Geliştirilmiş Orantılı Numune Direnç (GOND) Modeli ile incelendi. Sonuç olarak, (BiPb)SrCaCuO süperiletkeninin mikrosertlik değerinin belirlenmesinde en etkili metodun GOND olduğu bulundu.Anahtar sözcükler: Sıvı Yöntem, (BiPb)SrCaCuO, İz Boyutu Etkisi(İBE), Zn İlavesi, Gerçek Sertlik.Öğe Calculation of True Hardness Value of Zn added (BiPb)SrCaCuO Superconductor by Different Models(ELSEVIER SCI LTD, 2015) Toplu, Ahmet; Karaca, Ibrahim; Kolemen, UgurPrepared by a wet method (BiPb)SrCaCuO superconductors micro-hardness properties was investigated by dynamic micro-indentation technique. The indentation load-displacement curves of the materials were plotted by applied load varying from 200 to 1800 mN. Micro-hardness numbers carry out from loading-unloading process showed load dependence hardness (LIE), i.e., indentation size effect (ISE). The ISE was examined with the theoretical models such as Meyer's law, the Hays-Kendal approach, the Elastic/Plastic Deformation model, the Proportional Specimen Resistance (PSR) model, and the Modified Proportional Specimen Resistance (MPSR) model. MPSR model was obtained the better model to calculate micro-hardness numbers of samples. According to this calculating result, the true hardness of superconductor were increasing with the increasing of the amount of Zn% and.Bi-2212 phase into mixture. (C) 2014 Elsevier Ltd and Techna Group S.r.l. All rights reserved.